Membrii Comisiei juridice a Senatului vor recomanda plenului respingerea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare, adoptând, în acest sens, un raport negativ la actul normativ, potrivit Mediafax.
Supus la vot, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională a întrunit şase voturi "împotrivă", din partea senatorilor PSD şi PNL şi două "abţineri", aparţinând senatorilor Iulian Urban (PDL) şi Gyerko Laszlo (UDMR).
Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, o Ordonanţă de urgenţă care reglementează metodologia de recalculare a pensiilor militare, care stabileşte că procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul acestui an şi că instituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.
Decizia de a emite Ordonanţa a fost luată după ce Curtea Constituţională a declarat ca neconstituţională hotărârea privind recalcularea tuturor pensiilor din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Membrii Comisiei juridice a Senatului vor recomanda plenului respingerea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare, adoptând, în acest sens, un raport negativ la actul normativ, potrivit Mediafax.
Supus la vot, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţio