Iniţiativa de a desfiinţa conceptul de "scară a profesorilor" aparţine inspectorului şcolar general. În legătură cu această idee există păreri pro şi contra, dar cele mai multe voci susţin iniţiativa lui Doruleţ Resmeriţă.
Inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă vrea să desfiinţeze conceptul de scară a profesorilor, rămas încă din vremea comuniştilor şi perpetuat până în zilele noastre.
„La momentul de faţă, relaţia de respect nu se construieşte având o uşă sau o scară a profesorilor. Mi se pare nefiresc. Scara profesorilor nu este o scară de onoare. Eu nu cred că elevii au mai puţin respect dacă merg alături de profesori", declară inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.
Părerile vizavi de această intenţie sunt împărţite. Nu se poate să nu remarcăm totuşi că majoritatea profesorilor consideră că această scară a profesorilor era percepută doar simbolic, pentru că ea este utilizată atât de dascăli, cât şi de elevi.
„Scara profesorilor este la noi doar o formalitate pentru că, de ani de zile, bariera elev-profesor-părinte a dispărut. De ce? Datorită respectului reciproc şi a convingerii că numai împreună - elevii, profesorii şi părinţii - pot ajunge la menirea şcolii: educarea şi formarea copiilor", spune directorul Şcolii 7 „Constantin Brâncoveanu", Monalissa Nica.
Elevii intră şi pe uşa profesorilor fără nicio restricţie, fapt care nu-i deranjează pe dascăli.
Printre cele mai vechi unităţi şcolare din Galaţi, Colegiul Naţional „Costache Negri" este dotat cu două scări, dar niciodată acestea nu au fost „alocate" unui anumit tip de utilizatori.
Chiar şi aşa, directorul şcolii este de părere că scara profesorilor trebuie desfiinţată.
„Activităţile trebuie organizate pe conceptul de şcoală prietenoasă, în care profesorul este partenerul elevului", spune Daniala Popa, directorul Colegiului Pedagogic.
Directorul