Procesul se află încă la instanţa de fond, deşi au trecut patru ani de când angajaţii DGFP Dolj au fost trimişi în judecată.23 din cei 36 de funcţionari trimişi în judecată lucrează încă în Fiscul doljean.
În iulie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa trimiterea în judecată a 36 de funcţionari publici, acuzaţi că ar fi facilitat, în perioada 2001-2004, rambursarea a aproximativ 30 de milioane de euro reprezentând TVA pentru 42 de societăţi comerciale controlate de grupurile conduse de Samir Sprânceană, Genică Boerică sau Ion Fotescu. Procurorii DNA au arătat atunci cum funcţionarii au ignorat repetat şi voit prevederile legale în domeniul fiscal, propunând rambursarea unor sume colosale către firme fantomă, pentru obiecte supraevaluate şi, uneori, chiar inexistente. În mod curios, procurorii au decis atunci scoaterea de sub urmărire penală a şefilor celor 36 de funcţionari, considerând că aceştia nu au avut responsabilităţi în fişa postului care să îi incrimineze în acest caz. Au scăpat astfel de urmărire, printre alţii, Lucian Zaharia, fostul director al DGFP Dolj şi Răducu Emil Buziernescu, director adjunct, alimentând astfel ideea că s-a încercat doar găsirea unor vinovaţi de serviciu, nu şi a celor care i-au coordonat.
Toţi funcţionarii trimişi în judecată vor fi suspendaţi
Dosarul nu a făcut de atunci prea multe progrese, rămânând de aproape patru ani la instanţa de fond, Judecătoria Craiova. Magistraţii dau amânări peste amânări motivând că trebuie să audieze toţi inculpaţii din dosar. În paralel, 23 dintre funcţionarii trimişi în judecată vin şi acum la serviciu. Alţii, şase la număr, au fost suspendaţi din funcţii, patru dintre aceştia în urmă cu două săptămâni. Potrivit directorului Eugen Călinoiu, funcţionarii nu mai lucrează în cadrul DGFP Dolj şi activitatea Direcţiei ar putea fi în continuare îngreunată dacă vor veni şi alt