Proiectul cu finanţare europeană a costat-o pe jurnalistă postul de consilier la Ministerul Educaţiei. Banii sunt folosiţi, explică ea, pentru mediatizarea exemplelor de bune practici din şcoli. Sursa: AGERPRES
Un scandal mediatic de proporţii s-a aprins anul trecut, pe tema posibilei incompatibilităţi între funcţia deţinută de Melania Mandas Vergu la acel moment - consilier al ministrului educaţiei, Daniel Funeriu - şi statutul de beneficiar al unui proiect cu finanţare europeană.
După plecarea Melaniei Mandas Vergu din minister, proiectul de patru milioane de euro, care a reprezentat scânteia disputei, a rămas învăluit în ceaţă. Acum, fosta ziaristă de la "Gândul" explică de ce e important demersul ei, intitulat "Practică să înveţi, învaţă să practici": face cunoscute exemplele de bună practică din şcoli, astfel încât profesorii, elevii, studenţii şi agenţii economici să priceapă cât sunt de importante stagiile de practică. Totodată, în cadrul proiectului se va realiza şi primul ghid al practicii, se va revizui legea practicii, iar elevii vor putea avea un supliment de practică la CV.
În focul unei conferinţe regionale în cadrul proiectului, la Braşov, jurnalista povesteşte cum nu-şi închipuia că-şi va face atâţia duşmani şi cum merg şi nu prea treburile în Ministerul Educaţiei.
"Am zis: hai să încerc şi să construiesc"
Totodată, ea spune de ce a "schimbat taberele", aşa cum au acuzat-o foştii săi colegi din presă.
"Am avut o discuţie cu colegul meu şi bunul prieten - sper că mi-este prieten în continuare - Adrian Ursu, la o primă emisiune la Realitatea TV, când mi-a zis că am trecut de partea cealaltă. M-am uitat la el cruciş şi i-am zis că nu am trecut de nicio parte. Dar după 20 de ani în care am tot scris, unele lucruri s-au schimbat şi prin contribuţia mea, nu datorită mie, altele nici de-al