Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va trece din subordinea în coordonarea primului ministru, se va finanţa din surse proprii şi va stabili grila de salarizare, fără să mai cedeze la buget fondurile obţinute, pentru evitarea declanşării procedurii de infringement de către CE. Potrivit Mediafax, aceste schimbări sunt stipulate într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei.
În iunie 2010 Comisia Europeană (CE) a transmis autorităţilor române o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la măsurile legislative ale Executivului din 2009, care au "deteriorat drastic" statutul şi autonomia Agenţiei. CE se referea la schimbarea de către Guvern, în 2009, a regimului de finanţare a ANRE, prin care instituţia a fost transferată în subordinea premierului şi a fost obligată să cedeze la bugetul de stat banii pe care îi percepe din taxe.
Iniţial, ANRE funcţiona în coordonarea primului ministru şi se autofinanţa. CE a acordat Guvernului termen până în martie 2011 pentru a implementa directiva europeană privind salarizarea ANRE.
F.A. Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va trece din subordinea în coordonarea primului ministru, se va finanţa din surse proprii şi va stabili grila de salarizare, fără să mai cedeze la buget fondurile obţinute, pentru evitarea declanşării procedurii de infringement de către CE. Potrivit Mediafax, aceste schimbări sunt stipulate într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei.
În iunie 2010 Comisia Europeană (CE) a transmis autorităţilor române o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la măsurile legislative ale Executivului din 2009, care au "deteriorat drastic" statutul şi autonomia Agenţiei. CE se referea la schimbarea de către Guvern, în 2009, a regimului de finanţare a ANRE, prin care instituţia a fost transfe