În 2010 activitatea diviziei de colectare a creanţelor de la persoane fizice a Coface a crescut ca volum cu 35%, concretizându-se prin primirea în portofoliul său a unui număr de 400.000 de cazuri de colectare creanţe de la persoane fizice, arată un comunicat remis redacţiei.
Principalele instituţii care au decis externalizarea acestui volum de datorii au fost: băncile, companiile de leasing, companiile de asigurări, IFN-urile, companiile de utilităţi şi telecom. Sectorul bancar a fost cel care a externalizat cel mai mare volum de creanţe, având o pondere în totalul portofoliului Coface de 45%. Valoarea medie a creanţei a scăzut în 2010 la 1.200 de euro, comparativ cu nivelul din 2009, de 1.400 euro.
Constantin Coman, Director Divizie Colectare Creanţe & Legal Coface, a declarat: "Este evident că economia nu şi-a revenit încă, iar în piaţă există în continuare creanţe de colectat, atât de la populaţie, cât şi de la companii. Efectele perioadei anterioare crizei încă se mai văd, când populaţia se supraîndatora fără să economisească. Prevedem astfel o îngreunare a procesului de colectare, practic pentru aceleaşi rezultate, se vor depune eforturi duble, ceea ce va duce şi la o creştere a costurilor de colectare, fapt resimţit şi în ultimul an de zile."
F. A. În 2010 activitatea diviziei de colectare a creanţelor de la persoane fizice a Coface a crescut ca volum cu 35%, concretizându-se prin primirea în portofoliul său a unui număr de 400.000 de cazuri de colectare creanţe de la persoane fizice, arată un comunicat remis redacţiei.
Principalele instituţii care au decis externalizarea acestui volum de datorii au fost: băncile, companiile de leasing, companiile de asigurări, IFN-urile, companiile de utilităţi şi telecom. Sectorul bancar a fost cel care a externalizat cel mai mare volum de creanţe, având o pondere în totalul portofoliului Coface de