Consumul de iaurt pe cap de locuitor a înregistrat anul trecut o evoluţie pozitivă, creşterea fiind de circa 200 de grame faţă de 2009, ceea ce în linii mari echivalează cu o cutie de iaurt în plus. Practic, dacă în 2009 pe plan local un român consuma circa 16 cutii de iaurt de 200 de grame, anul trecut consumul a ajuns la echivalentul a circa 17 cutii cu acelaşi gramaj. " Creşterea consumului a fost de circa 200 de grame în 2010 faţă de 2009", a declarat Bogdan Ioachim, director de comunicare, nutriţie şi ştiinţă în cadrul Danone România. Potrivit celor mai recente date disponibile, la sfârşitul lunii noiembrie 2010, consumul de iaurt ajusese la 3,46 de kilograme pe cap de locuitor, faţă de nivelul de 3,28 de kilograme înregistrat în perioada similară din 2009. Cu acest nivel România este ţara cu cel mai scăzut consum de iaurt din Europa Centrală şi de Est, zonă în care lider este Slovenia cu un consum de 13,86 de kilograme pe cap de locuitor. La nivel european, ţara cu cel mai mare consum de iaurt este Franţa, cu circa 38 de kilograme anual pe cap de locuitor.
Consumul de iaurt pe cap de locuitor a înregistrat anul trecut o evoluţie pozitivă, creşterea fiind de circa 200 de grame faţă de 2009, ceea ce în linii mari echivalează cu o cutie de iaurt în plus. Practic, dacă în 2009 pe plan local un român consuma circa 16 cutii de iaurt de 200 de grame, anul trecut consumul a ajuns la echivalentul a circa 17 cutii cu acelaşi gramaj. " Creşterea consumului a fost de circa 200 de grame în 2010 faţă de 2009", a declarat Bogdan Ioachim, director de comunicare, nutriţie şi ştiinţă în cadrul Danone România. Potrivit celor mai recente date disponibile, la sfârşitul lunii noiembrie 2010, consumul de iaurt ajusese la 3,46 de kilograme pe cap de locuitor, faţă de nivelul de 3,28 de kilograme înregistrat în perioada similară din 2009. Cu acest nivel România este ţara cu c