Dezvoltarea pieţei serviciilor medicale private creşte cererea de spaţii pentru clinici şi spitale
Spaţiile trebuie să aibă însă peste 1.000 m2 pe etaj şi deschidere la străzi care să permită accesul ambulanţelor
Domeniul serviciilor medicale private aduce o gură de oxigen pentru investitorii din domeniul imobiliar, în contextul în care acest sector este în plină dezvoltare datorită problemelor din sistemul de stat, care îndreaptă din ce în ce mai mulţi români către clinicile şi spitalele private. Astfel, potrivit specialiştilor de la Regatta Real Estate Company, recent, s-a observat o nouă arie de interes pentru investitorii imobiliari - spitalele şi clinicile private.
Investiţii de 200 milioane euro
Creşterea cererii a determinat jucători importanţi să investească în direcţia spitalelor private: Medicover şi Sanador au în plan deschiderea de astfel de spitale, iniţiativă dusă deja la împlinire de către Centrul Medical Unirea sau de MedLife, care inaugurează curând al doilea spital.
Potrivit estimărilor din 2010 furnizorii principali de servicii medicale private vor investi, în perioada 2011-2012, peste 200 milioane euro în spitale private. În condiţiile în care piaţa de servicii medicale private din România nu este încă saturată, competiţia în sector va fi apreciabilă.
Fenomenul este unul naţional
"Fenomenul este unul naţional, nu doar în Capitală. Se regăseşte şi în oraşele mari, unde centrele medicale au activitatea şi există cerere pentru servicii private", a declarat, pentru Curierul Naţional, Mihaela Oprea, Rental Department Manager Regatta Real Estate Company.
Despre evoluţia preţurilor, reprezentantul companiei de consultanţă imobiliară ne-a explicat că procentele de scădere sunt în linie cu piaţa, iar proprietarii sunt destul de flexibili atunci când negociază.
Potrivit compa