Ţi-ar plăcea să vezi o colonie de pinguini albaştri? Dar să guşti berea denumită după casa scriitorului Robert Louis Stevenson? Dacă visezi să fii martor la migraţia animalelor sălbatice din Africa, sau îţi doreşti să calci pe urmele lui Copernicus şi ale Cavalerilor Teutoni ori să pui umărul la treabă la consolidarea celei mai mari moschei din lut, una din destinaţiile de mai jos este în mod sigur pentru tine.
Masai Mara, Kenya
Rezervaţia naturală Masai Mara este cea mai mare din Kenya. Din iulie până în octombrie, te poţi bucura de migraţia antilopelor şi a zebrelor, care gonesc din Tanzania înspre Kenya. Închiriază un balon şi priveşte de sus spectacolul care te apropie cel mai mult de viaţa sălbatică din Africa. În fiecare an, aproximativ 1.500.000 animale ajung în Parcul Natural Masai Mara.
Cox's Bazar, Bangladesh
Cox's Bazar, ce are deschidere la golful Bengalului, are cea mai mare plajă naturală din lume, de 125 kilometri . Cunoscută ca "Panowa", adică "floarea galbenă", oraşul îşi trage numele de la căpitanul Cox, un ofiţer britanic detaşat în India, care a devenit guvernator al Bengalului.
Vizitaţi Aggmeda Khyang, o mănăstire budistă, faceţi o excursie până la Ramu, la numai 10 km de Cox's Bazar, şi cumpăraţi de la localnici ţigări făcute în casă şi ornamente lucrate manual.
Torun, Polonia
Torun, oraşul vechi din 1100 Î.Hr., este locul în care s-a născut Nicolaus Copernic, învăţatul care a propus teoria heliocentrică a sistemului solar. Situat pe fluviul Vistula, oraşul a fost veche aşezare de pescari, în perioada medievală. Cavalerii Teutoni au construit un castel pe la 1230. În 1263, călugării franciscani s-au stabilit în oraş, şi la trei ani distanţă, au ajuns şi dominicanii. În 1264, s¬-au pus temeliile noului oraş. După ce a intrat în Liga Hanseatică, Torun s-a transformat repede într-un important cen