Lezează valorile vieţii de familie, ar genera abuzul şi desfrâul tinerilor şi, în principiu, societatea românească nu este pregătită pentru o astfel de situaţie iar Biserica nu este de acord. Acestea sunt argumentele cu care proiectul de lege al deputatului Silviu Prigoană privind legalizarea prostituţiei a fost propus miercuri Senatului pentru respingere de către comisiile raportoare, respingere care a şi fost adoptată de senatori în calitate de primă cameră sesizată.
Numai că, în discuţiile avute de parlamentari pe marginea propunerii legislative, aceste argumente prezente în rapoartele comisiilor nu au fost considerate deloc ca valabile, vorbitorii, din toate grupurile parlamentare, insistând pentru nevoia de reglementare a domeniului. În opinia vorbitorilor PSD, PDL şi UDMR, această reglementare trebuie făcută de către Guvern, prin politici adecvate, după derularea unor studii de impact şi analize de referinţă, şi nu printr-o iniţiativă legislativă a unui parlamentar.
“Subiectul merită o dezbatere mult mai aşezată, şi invit Guvernul la asta, cu o analiză, inclusiv cu soluţii în perspectivă pentru că e un proces pe care nu trebuie să-l ignorăm în continuare aşa cum se face acum”, a propus senatorul PSD Titus Corlăţean. O părere similară a avut şi senatorul Georgică Severin, care a amintit şi faptul că România este un stat laic, şi de aceea argumentul opoziţiei Bisericii la această propunere nu ar trebui exacerbat. Şi un reprezentant al PDL, coleg cu iniţiatorul, a contestat valabilitatea proiectului normativ, dar a insistat la unison cu opoziţia că, în faţa evidenţei incontestabile a acestui fenomen, Guvernul este cel care ar trebui să ia iniţiativa şi să elaboreze politici în acest domeniu. “E prostitutie peste tot, şi în jurul Parlamentului, şi în jurul MAI, şi pe străzi, şi în parcări. Autorităţile ori găsesc modaliate de reglementare a domeniulu