Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi Complexurile Energetice Turceni, Rovinari şi Craiova vor renunţa în acest an la 1.800 - 2.000 de angajaţi, inclusiv prin disponibilizări, ca parte a programelor de restructurare, au declarat surse din Ministerul Economiei, citate de Mediafax.
"Nu vor fi neapărat disponibilizări la complexuri şi SNLO. Unii angajaţi vor intra în concedii de aşteptare", au afirmat sursele.
Toţi salariaţii SNLO au fost trimişi în 2010 de mai multe ori în şomaj tehnic din cauza cererii reduse de cărbune. SNLO avea anul trecut aproximativ 9.000 de angajaţi.
În 2010, Ministerul Economiei a anunţat că 2.650 de salariaţi ai Companiei Naţionale a Huilei (CNH), SNLO, Termoelectrica şi ai Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari vor fi disponibilizaţi, pentru eficientizarea activităţii acestor companii.
Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, Complexul Energetic Turceni are 4.500 de salariaţi, Complexul Energetic Rovinari - 3.400 de angajaţi, iar la Complexul Energetic Craiova lucrează 2.400 de persoane.
Potrivit surselor citate, eventuale noi disponiblizări din CNH, care are 8.800 de salariaţi, vor trebui să fie făcute cu avizul Comisiei Europene.
"Ministerul Economiei lucrează deja la un program pentru CNH" au mai spus sursele.
CNH, cel mai mare datornic la bugetul de stat, cu restanţe de 4,13 miliarde lei, este inclusă, alături de alte societăţi de stat, pe lista unor companii monitorizate de Fondul Monetar Internaţional.
Complexurile Energetice din Oltenia, Termoelectrica, SNLO şi CNH sunt controlate de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.