Se găsesc în toate hipermarke-turile, congelaţi, dar şi pe tarabe. Morcovii pitici, aşa-numiţii “baby carrots”, au câţiva centimetri lungime, sunt dulci şi au o aromă foarte plăcută. Pot fi consumaţi în postul Paştelui, care va începe luni, simpli sau în salate, alături de alte legume. Se găsesc în toate hipermarke-turile, congelaţi, dar şi pe tarabe. Morcovii pitici, aşa-numiţii “baby carrots”, au câţiva centimetri lungime, sunt dulci şi au o aromă foarte plăcută. Pot fi consumaţi în postul Paştelui, care va începe luni, simpli sau în salate, alături de alte legume.
Ingrediente: 500 g morcovi pitici, două linguri de miere, o lingură de zahăr brun, un praf de sare, sucul de la o portocală şi cea de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare: morcovii se fierb 20 de minute în apă cu puţină sare, apoi se scurg. Se pun într-o tigaie, în amestecul de miere, zahăr şi sucul de fructe şi se amestecă până când zeama scade şi se îngroaşă ca un sirop. Abia din acel moment încep să se caramelizeze şi trebuie întorşi frecvent, cu o paletă din lemn, ca să nu se ardă.
Ingrediente: 300 g morcovi mici, zeama de la o jumătate de lămâie, două linguri ulei de măsline, şapte frunze de salată verde, o frunză de varză roşie (150 g), două roşii, sare şi piper.
Mod de preparare: se fierb morcovii cinci minute, apoi se scurg şi se pun pe marginea unui platou. Alături de ei se aşază frunzele de salată spălate, varza tocată fin şi roşiile tăiate în patru. Se stropesc cu sosul făcut din zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea şi piperul puse după gust.
Ingrediente: 800 g minimorcovi, 100 g margarină, un vârf de cuţit de sare, o lingură de zahăr, pătrunjel proaspăt, sucul de la o lămâie.
Mod de preparare: morcovii se pun într-un vas, se acoperă cu apă şi se lasă să se înăbuşe, la foc potrivit, adăugând puţină sare şi o lingură de zahăr. După c