Pentru ediţia din perioada 5-6 martie 2011 organizatorii Târgului naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ne invită la atelierul gastronomic, "Mucenici ca la Bunici, moldoveneşti", realizaţi de Gabriela Mateiuc din Satul Tocileni, Comuna Stăuceni, judeţul Botoşani.
"Coca se face ca la cozonac cu făină, ouă de la ţară de la noi din sat cu lapte, drojdie şi se lasă să crească, se modelează coca în două fitile se împletesc şi se formează un colac în formă de opt. Acestea se pun la dospitor să crească puţin, după care se coc, se însiropează cu miere şi se pune multă nucă.", dezvaluie doamna Mateiuc secretul preparării mucenicilor moldovenşti.
Pentru a fi siguri că veţi gusta asemenea bunătaţi, puteţi face comenzi la adresa email: panmoris1992@yahoo.com. Comenzile vor fi ridicate sâmbătă sau duminică din Parcul Acadmeiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice iar pretul este de 3 lei bucata (100g). Mucenicii pot fi cumparaţi direct din târg alături de multe alte bunătăţi din toate zonele ţării.
De asemenea, organizatorii ne recomandă şi diverse sortimente de vinuri - albe, rosii, roze pentru 9 martie recunoscută drept ziua bărbaţilor.