DECIZIE FINALĂ. Dan Voiculescu va primi pe 10 martie un verdict în procesul cu CNSAS. Dosarul său a fost desecretizat în 2006, când se discuta numirea lui ca viceprim-ministru, deşi conţinutul acestuia era cunoscut din 2000. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU "Evenimentul zilei" publică astăzi stenogramele celor două audieri ale lui Dan Voiculescu la CNSAS din 2006, premergătoare verdictelor de colaborare date de instituţie.
Atât din discuţiile informale dintre membrii Colegiului, cât şi din cele purtate de faţă cu senatorul reiese că dosarul acestuia era cunoscut de câţiva ani, dar fusese clasificat la "siguranţă naţională".
Gheorghe Onişoru, primul preşedinte al CNSAS, confirmă că dosarul lui Voiculescu, ca şi cel al Monei Muscă şi al altor politicieni, a trecut prin faţa Comisiei mixte SRICNSAS înaintea alegerilor din 2000. În faţa membrilor Consiliului, Voiculescu îşi explica ascensiunea: spunea că n-a vrut să-şi părăsească ţara, aşa că a creat un mecanism prin care capitalismul să devină funcţional în România anilor ’80. Considera asta o "disidenţă nemanifestată".
SONDAJCredeți că Dan Voiculescu ar trebui exclus din Partidul Conservator dacă Înalta Curte de Casație și Justiție va decide că el a fost colaborator al securității?Da Nu Nu ştiu/Nu răspund Rezultate
JOCURI
De colaborarea lui Voiculescu se ştia cu 6 ani înaintea deciziei CNSAS
În vara lui 2006, Dan Voiculescu dorea să devină viceprim-ministru în cabinetul Tăriceanu, ca urmare a înţelegerii din coaliţia de guvernare creată după alegerile din 2004 între Alianţa D.A. şi PUR. Era perioada în care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) ar fi trebuit să devină stăpân pe secretele fostei Securităţi, în baza unor decizii succesive ale Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de predare în masă a dosarelor deţinute de serviciile secre