Cu siguranţă, orice bărbat s-a întrebat de cel puţin 20 de ori ce face o femeie “atâta timp” la baie. Indiferent dacă face un simplu duş sau o baie revitalizantă, o femeie dedică cel puţin jumătate de oră unui ritual de fiecare dată altfel.
Întregul proces, de-a dreptul epuizant, dar răsplătit pe deplin, începe de cele mai multe ori cu clătirea căzii. Din reflex. Apoi, se dă drumul la apă şi se potriveşte temperatura. Nici prea-prea, nici foarte-foarte… La 23-26 de grade, baia are un efect revigorant şi de tonifiere. La 27-37 de grade, efectul va fi relaxant, mai ales dacă este făcută seara, spun specialiştii.
În timp ce cada se umple, femeia inventariază cu mare atenţie arsenalul, având grijă ca totul să fie la locul lui şi, cel mai important, la îndemână: sare de baie, ulei pentru baie, gel de duş, spumă de baie, biluţe parfumate, burete sau lufă, mănuşă pentru masaj anticelulitic, piatră ponce pentru călcâie, coate şi genunchi, perie pentru masaj, cremă pentru gomaj, şampon, balsam, mască de păr… Dacă sincronizarea nu e perfectă, nicio grijă: oricând se găseşte o unghie de pilit de care se va îngriji negreşit, fireşte, dacă timpul îi permite.
Odată cada umplută, femeia se apucă de pregătit scalda: ulei, sare şi esenţe, toate de baie, după gust. Iar asta, domnilor, necesită timp, nu glumă… Unde mai pui că, înainte de a intra în apă, “mixtura” trebuie lăsată să se aşeze. Şi, cum orice femeie care se respectă acordă o îngrijire aparte tenului, înainte de a intra în apă, îşi întinde pe faţă o mască. Vaporii din baie o vor face să pătrundă în piele mult mai bine…
Urmează etapa cea mai importantă. Spălatul propriu-zis. Gelul de duş trebuie să fie cântărit, să nu fie mai mult de o nucă. Apoi acesta, ca şi săpunul, trebuie aplicat uniform pe tot corpul, cu mâna, apoi cu lufa. Nu trebuie să uităm nici de masajul energic, cu mănuşa de plastic, pentr