Mai multe incidente petrecute în şcoli redeschid tema violenţelor între elevi, ce par să fi devenit un fenomen scăpat de sub control. Toţi elevii implicaţi în violenţe au fost mutaţi disciplinar la alte şcoli şi vor avea notă mai mică la purtare.
Mai multe cazuri de violenţă petrecute în decursul a doar câteva zile în şcoli considerate a fi „foarte bune" au pornit de la chestiuni derizorii, ceea ce ar demonstra, potrivit profesorilor şi psihologilor, că elevii au dobândit o disponibilitate avansată pentru acte violente, dar şi un mare grad de intoleranţă faţă de acţiunile colegilor lor.
Bătut pentru că a fost fotografiat
Colegiul Pedagogic "Costache Negri" din Galaţi a fost recent scena unei astfel de bătăi. Doi băieţi, unul elev în clasa a XI-a, celălalt în clasa a XII-a, au intrat în conflict pentru că cel mai mare a fost fotografiat cu mobilul de colegul lui. Elevul în anul terminal s-a ales cu răni la faţă şi la mâini, fiind trimis la cabinetul medical şi apoi la spital. După incident, ambii elevi au fost mutaţi disciplinar.
Conducerea Liceului Pedagogic nu are explicaţii pentru această întâmplare. „Simt o mare dezamăgire când constat că educaţia, politeţea şi bunul-simţ pierd în faţa violenţei verbale sau fizice. Şcoala trebuie să fie o zonă sacră, în care elevii învaţă să fie toleranţi, să-i accepte pe ceilalţi şi să respecte regulile", spune directorul liceului, Daniela Popa.
Un alt caz de violenţă şcolară, tot la Galaţi, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia", unde doi băieţi şi-au tras mai întâi două palme, după care au trecut la împărţit pumni, în văzul colegilor. Conflictul a pornit din nimic, de la o discuţie despre jocurile video. Ambii elevi au fost propuşi pentru mutare disciplinară.
Bătaia între două fete, pe holul unei şcoli generale din judeţul Mehedinţi, filmată şi postată pe YouTube, a făcut turul televiziunilor în u