Comisia Europeana a demarat o ancheta in care sunt vizate mai multe edituri franceze, suspectate de practici neconcurentiale cu privire la e-books.
Cinci edituri franceze (Hachette, Gallimard, Albin Michel and Flammarion) au fost verificate, marti, de inspectorii anti-trust ai Comisiei Europene. Anchetatorii suspecteaza ca editurile au avut intelegeri cu privire la fixarea anumitor preturi la e-books, informeaza EUObserver.
Inspectorii au verificat computerele si telefoanele mobile ale oficialilor companiei si se pare ca raziile au avut loc si in mai multe tari europene, desi oficiali CE nu au dezvaluit ce edituri mai sunt vizate.
CE a motivat ancheta sustinand ca "exista unele indicii ca unele companii au incalcat legile Uniunii Europene cu privire la libera concurenta".
Amalia Torres, purtator de cuvant al CE pe afaceri monetare, sustine ca CE colaboreaza cu biroul pentru comert din Marea Britanie, care la randul sau efectueaza verificari la editurile britanice. Aceasta a adaugat insa ca, pana in prezent, nu exista "decat suspiciuni si nu dovezi". Daca blaturi editurilor ar fi insa dovedit, acest fapt ar avea implicatii in toate tarile europene, cartile virtuale fiind vandute in orice tara.
In Romania, dispozitivele electronice pentru citire precum Kindle abia au inceput sa patrunda pe piata, iar editurile inca nu au inceput sa profite de posibilitatea de a vinde e-books.
Comisia Europeana a demarat o ancheta in care sunt vizate mai multe edituri franceze, suspectate de practici neconcurentiale cu privire la e-books.
Cinci edituri franceze (Hachette, Gallimard, Albin Michel and Flammarion) au fost verificate, marti, de inspectorii anti-trust ai Comisiei Europene. Anchetatorii suspecteaza ca editurile au avut intelegeri cu privire la fixarea anumitor preturi la e-books, informe