Servirea ireproşabilă, viteza cu care sunt aduse felurile de mâncare, atmosfera intimă şi relaxantă te fac să treci peste minusurile acestui local
La recomandarea unor prieteni, m-am decis să iau masa la un restaurant cu specific turcesc, pe care nu l-am remarcat până acum.
Poate nici poziţionarea lui nu e foarte avantajoasă, dar localul de pe strada Theodor Burada nr. 1 are cu siguranţa clienţii lui fideli. Rămâne de văzut dacă m-a convins sau nu şi pe mine. După ce am reuşit să trec peste prejudecăţile şi reticenţele provocate de aspectul exterior, (terasa are o copertină albastră din PVC care te duce cu gândul la o bodegă post-decembristă), am călcat pragul restaurantului CAN, cu o curiozitate egalată doar de foamea care mă încerca. Înăuntru mă aştepta o mare surpriză. Plăcută, de data aceasta. Ospătarii stăteau frumos aliniaţi la intrare, aşteptând să ne conducă la masă. Foarte frumos. Ideea este că, odată intrat înăuntru, totul e altfel.
Restaurantul nu este foarte mare, dar are spaţiu separat pentru fumători. Nefumătorii vor aprecia cu siguranţă plăcerea, normală de altfel, de a savura un meniu oriental cu tot cu aromele aferente, fără grija fumului intrat în ochi. Spaţiul este încălzit cu ajutorul unor radiatoare suspendate pe pereţi. Există televizoare în ambele încăperi, iar volumul acestora a fost cât se poate de decent. Cât de curat este restaurantul? Este unul dintre cele mai curate locuri în care am mâncat. Cât de promptă este servirea? Voi face o descriere. Am comandat o ciorbă de burtă şi am păstrat meniul pentru a delibera asupra celui de-al doilea fel. Până să-mi termin ceaiul din partea casei (ceai negru), ciorba era deja pe masă. Însoţită de pâine (caldă) tradiţională turcească şi de tot alaiul de ingrediente pentru dres ciorba. Smântână, mujdei de usturoi şi, pe marginea farfuriei, ardei iute şi lămâie.
Totul inclus în preţ