Din cauza lipsei investiţiilor şi a preocupărilor pentru păstrarea patrimoniului existent, în Timiş mai există doar două tabere şcolare funcţionale. Restul, deşi amplasate în zone pitoreşti şi dispunând de un patrimoniu deloc neglijabil, au ajuns la un pas de a fi dezafectate. Fără alocarea de fonduri pentru renovare şi reamenajare, taberele timişene de la Bogda, Nădrag, Poieni Sat şi Herneacova au fost închise pe rând. În prezent, se caută soluţii pentru “resuscitarea” acestor obiective, o primă propunere fiind aceea de a le trece în administrarea Consiliului Judeţean.
Doar două “supravieţuitoare”
Dintre taberele existente în Timiş doar două au mai rămas în momentul de faţă utilizabile, păstrându-şi utilizarea iniţială : e vorba de Poieni Strâmbu şi Chevereş. Restul, rând pe rând, din cauza lipsei unor minime investiţii, s-au închis. Tabere precum cele de la Bogda, Nădrag, Poieni Sat şi Herneacova sunt în stadiul de ruină, fiind la un pas de a fi dezafectate. În aceste locaţii statul a investit masiv înainte de 1989 şi, ulterior, până prin 2002, anul când s-au alocat ultimii bani pentru investiţii în aceste obiective turistice de agrement.
La Nădrag, de exemplu, exista o tabără cu o capacitate de 120 de locuri pe serie, pavilioane, bloc alimentar propriu cu cantină, teren de minifotbal şi handbal şi în apropiere existau obiective turistice de interes – munţii Poiana Ruscăi şi rezervaţie de cerbi lopătari. La Herneacova exista o capacitate de cazare în pavilioane de peste 100 de locuri şi foarte multe amenajări sportive sau de agrement.
“În momentul de faţă mai există doar două tabere funcţionale – una la Poieni Strâmbu şi una la Chevereş. În aceste două tabere s-au făcut recent investiţii, s-au renovat clădiri, s-au făcut tot felul de amenajări. Restul sunt la stadiul de clădiri dezafectate, pentr