Tânărul regizor Vlad Cristache a fost nominalizat pentru prima dată la Premiile Uniter, la categoria „Debut" pentru regia piesei „Peer Gynt". Premiera piesei a fost cea care a deschis stagiunea 2010 - 2011.
Spectacolul „Peer Gynt", de Henrik Ibsen, scenografia Gheorghe Mosorescu a fost realizat cu sprijinul partenerilor teatrului, Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi şantierul naval STX Ro Offshore Brăila.
„Peer Gynt" este povestea unei vieţi irosite dar şi avertismentul că la final toţi dăm socoteală pentru faptele noastre. Tânărul Peer Gynt nu este mai bun sau mai rău decât oricare dintre noi, dar, dispreţuit de consăteni neisprăviţi şi frivoli, într-o lume fără orizont, face permanent alegeri, de fiecare dată greşite.
Viaţa, pe scenă
„Peer Gynt este prototipul omului dispreţuit de societatea pe care, la rândul lui, o dispreţuieşte. Un outsider visător, respingând mediocritatea, care încearcă cu orice preţ să fie «altfel», să fie liber. Cenuşiul cotidianului, absenţa orizontului, îl obligă să evadeze în imaginar, să trăiască o viaţă dublă în care fantezia şi realitatea se întrepătrund, în care visurile de a ajunge împărat şi luptele cu creaturi supranaturale se suprapun peste scandaluri domestice", a declarat regizorul Vlad Cristache referitor la piesă.
Personajul Peer Gynt este interpretat de actorul Marius Stănescu, membru al trupei cunoscutului Teatru Odeon din Bucureşti.
Alături de Marius Stănescu, din distribuţie mai fac parte: Liliana Ghiţă, actriţa invitată - Alexandra Sălceanu, Bujor Macrin, actorul invitat -Adrian Nicolae, Emilia Mocanu, Zane Jarcu, Costică Burlacu, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Silvia Tariq, Flori Popa, Wanessa Radu, Adrian Iacov şi Ilona Marin.