Personalitate complexă, dl dr. Bogdan Ovidiu Popescu este un adevărat „vârf de lance“ al tinerei generaţii din medicina românească, dar şi un exemplu al unei cariere profesionale exemplar şi laborios construite. Dincolo de cele două doctorate ale sale, din care unul la prestigiosul Karolinska Institutet, dsa este un reputat neurolog, înregistrează performanţe notabile în cercetarea fundamentală, este cadru didactic universitar, dar şi-a asumat şi responsabilităţi administrative – director medical al Institutului Naţional „Victor Babeş“ şi purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă. La toate acestea se adaugă şi succesul literar înregistrat cu volumele de poezie publicate. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2002. A primit numeroase distincţii naţionale şi internaţionale. Are un CV impresionant şi de invidiat, deşi va împlini 40 de ani abia la 8 martie anul acesta. Mai multe detalii, în interviul realizat de dna Alice Ţuculescu. (...)
– Dezinvolt, (auto)ironic, deschis metaforelor la limita suprarealismului, cu trimiteri, în stil jazzistic, la imaginarul şi postúrile cărtăresciene sau la exuberanţa nichitastănesciană… Iată câteva dintre „etichetele“ admirative ale criticii pentru volumul dv. de versuri – al optulea! –, apărut în decembrie 2010 şi intitulat „Aerobiciclete“. Iar faptul că s-a epuizat rapid dovedeşte că aveţi şi priză la public. Această poveste de dragoste cu literatura când a început? Şi… cum arată albastrul dv., domnule doctor? O întrebare via Nichita.
– De la pubertate, de când scriu poeme – şi am publicat prima oară la 16 ani –, acest albastru – mereu reinventat – este şi pentru mine o stare de spirit, iar cu fiecare volum am încercat să concep ceva nou ca expresie şi totodată în prelungirea literaturii române. Aşa s-a întâmplat şi cu ultima carte de versuri, pe care aţi amintit-o, unde mi-a plăcut să