Modificările ce urmează a fi făcute în sistemul sanitar generează reacţii multiple din partea celor ce lucrează în domeniu. Desfiinţarea unor unităţi sanitare constituie principalul motiv de nemulţumire care i-a determinat pe liderii sindicali să solicite intervenţia reprezentantului Guvernului în teritoriu, în speranţa că acesta va reuşi să stopeze pornirile ministrului de resort.
Membrii Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituţiei Prefectului s-au reunit joi, 3 martie, într-o şedinţă de lucru. La întrunirea coordonată de prefectul Claudiu Iorga Palaz au participat reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din judeţ, dar şi consilierul municipal PNL Ovidiu Cupşa, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Dina. Ei au discutat despre efectele pe care noul Cod al Muncii le va avea la nivel regional, precum şi alte probleme punctuale expuse de unii participanţi.
Participarea reprezentantului PNL a avut ca scop asigurarea sindicaliştilor asupra faptului că parlamentarii liberali au pledat pentru dezbaterea în Parlament a noului Cod al Muncii şi nu sunt de acord cu asumarea răspunderii Executivului pentru a putea fi pus în aplicare. El consideră că aplicarea Codului Muncii în varianta propusă de Guvern va conduce la „un blocaj pe piaţa muncii". „În această situaţie, Patronatul Naţional Român susţine oprirea trecerii în Parlament a Codului Muncii prin asumarea răspunderii Guvernului şi trecerea la negocieri pe fiecare articol pentru a avea un Cod al Muncii bun şi corect", a concluzionat Cupşa.
La rândul lor, sindicaliştii au atenţionat că, odată asumată răspunderea, se vor pierde multe locuri de muncă, oameni bine pregătiţi şi numeroase facilităţi de care ar fi putut beneficia angajaţii. Ei au indus ideea că salariaţii vor fi împărţiţi în salariaţi din mediul privat şi cei din sistemul bugetar, unii având nişte drepturi pe car