Curtea de Apel Bucureşti (CAB) consemneză - în decizia de arestare a avocatului Marius Stăncescu şi a consilierului superior ANAF Adrian Gavrilă - că "la data de 25 noiembrie 2010 între inculpatul S. M.-C. (Marius Cătălin Stăncescu-n.r.) şi denunţătorul C.A. (Antonello Celestini-n.r.) a avut loc o întâlnire înregistrată în mediul ambiental, în baza autorizaţiei emisă de instanţă, ocazie cu care "învinuitul l-a lăsat să creadă că are influenţă pe lângă preşedintele ANAF, numitul B.S. (Blejnar Sorin-n.r.) şi-l asigură că intervine la acesta pentru a-l proteja în activităţi de contrabandă cu ţigări".
Concret, avocatul Stăncescu şi denunţătorul Celestini au stabilit ca "acesta din urmă să înfiinţeze o fabrică de ţigarete în localitatea Videle care să funcţioneze clandestin".
"Potrivit acestei înţelegeri, denunţătorul C.A. urma să se ocupe de funcţionarea fabricii, de găsirea muncitorilor, iar Stăncescu, prin influenţa pe care o are pe lângă preşedintele ANAF, îi va asigura protecţia în sensul că nu se vor efectua controale şi-l lasă să lucreze liniştit", notează judecătorul în motivarea deciziei sale, făcută publică vineri şi obţinută de agenţia MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, inculpatul Stăncescu a acceptat promisiunea denunţătorului C.A. ca, prin intermediul său, să se remită suma de 1.000.000 de euro preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, şi a pretins pentru sine un procent de zece la sută pentru intervenţia sa pe lângă preşedintele Agenţiei.
Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrilă şi a avocatului Marius Stăncescu, sub acuzaţia de trafic de influenţă, judecătorul admiţând propunerea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). "Procurorii din cadrul Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţi