Vremurile în care angajaţii de la Căile Ferate aveau o grămadă de privilegii, sporuri şi alte drepturi au apus. Rând pe rând angajaţii CFR şi-au pierdut avantajele, iar ultima lovitură este impozitul pe permisele de călătorie. Un angajat a vorbit pentru „Adevărul de Seară” despre acest subiect. Omul nu reclamă atât impozitarea, cât modul în care se face ea.
Ani de-a rândul angajaţii de la CFR şi familiile lor au primit permise de călătorie gratuită cu trenul. În baza tichetelor beneficiarii aveau dreptul la un număr de călători pe orice rută din ţară. Şi în acest an permisele s-au emis către angajaţi, iar după ce le-au primit oamenii au fost anunţaţi că trebuie să plătească un impozit de 80 de lei pe fiecare permis de călătorie. „Tot s-a auzit că o să se impoziteze, dar nu s-a întâmplat nimic. Anul ăsta, prin luna februarie s-au dat, iar săptămâna trecută a venit o hotărâre prin care cei care au permise CFR trebuie să plătească un impozit de 80 de lei”, a mărturisit Cornel Avram, unul din angajaţii depoului de locomotive din Timişoara.
Angajatul CFR susţine că problema cea mai mare nu este impozitarea tichetelor de călătorie, ci modul în care se face acest lucru. „Mi se pare normal să plăteşti impozit pentru cât circuli. Eu dacă nu circul pentru ce să plătesc? Spre exemplu este biletul Bucureşti-Timişoara, 100 de lei. Să îţi ceară impozit 16 lei, da plătesc. Dar nu să plătesc 80 de lei, ori că circul, ori că nu circul, ori că mă duc la Lugoj, ori că mă duc la Constanţa. Nu e normal”, a mai spus Cornel Avram.
Culmea crizei la CFR
Bărbatul susţine că un alt abuz se comite în cazul celor care renunţă la permise. „Sunt oameni care au spus că mai bine renunţă la permise decât să plătească 80 de lei. Pentru a putea renunţa trebuie însă plătit o sumă de 7 lei pentru tipărit şi nici nu ţi le lasă”, a spus Cornel Avram. Acesta a reclamat şi condi