Judecarea cererii de eliberare din arest a fostului şef al Vămii Ploieşti, Cornel Costea, a scos la iveală posibila implicare a unor persoane "cu funcţii mult mai înalte decât a sa", după cum s-au pronunţat procurorii anticorupţie. "Deşi a semnat declaraţia olografă, nu a semnat-o şi pe cea tipizată, deoarece este probabil vorba de denunţurile pe care le-a făcut. Acţiunea penală se va extinde în acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptat ca acţiunea care l-a vizat pe el să ne conducă mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decât ale sale", a susţinut în faţa judecătorilor procurorul DNA, argumentând că se impune menţinerea lui în arest şi din cauza "dispreţului" acestuia faţă de lege, pentru că cerea şi primea mită, cu toate că ar fi fost informat că este urmărit de DNA.
"Acesta a fost surprins primind 10.000 de euro, denunţul în cazul său survenind din cauza faptului că denunţătorul s-a săturat să cotizeze cu bani, indiferent dacă afacerile sale erau legale sau nu. Costea a solicitat încontinuu bani, chiar dacă vedea la televizor arestările din vămi, ştia că este urmărit, probabil, a avut surse la Poliţia Prahova. A ştiut sau şi-a dat seama inclusiv de faptul că este urmărit în trafic, însă aceasta nu l-a împiedicat să continue să ceară bani", a declarat, în faţa judecătorilor, procurorul de şedinţă.
Cornel Costea a fost arestat preventiv la data de 25 februarie, instanţa Tribunalului Bucureşti motivând decizia de arestare prin faptul că "există date că încearcă să zădărnicească adevărul prin influenţarea martorilor, prin alterarea mijloacelor de probă, cunoscut fiind că acesta, în calitatea pe care o avea, impunea neîntocmirea documentaţiei vamale până nu i se achitau comisioanele aferente".
Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost prins în flagrant delict, în 24 februarie, în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin interme