Celebrul Mihai Gruia Sandu „Arlechino” făcea parte, la 4 martie 1977, pe când avea 20 de ani, din Regimentul „Roaba Bucureştiului”. Cutremurul din seara de acum 34 de ani l-a prins în unitatea militară. Actorul a dezlegat pentru „Adevărul de Seară” misterul prezenţei lui Sorin Crainic, ultimul salvat, sub bucăţile de beton ale blocului Continental, la 11 zile după seism.
Citiţi şi
Ieşenii care „creează“ cutremure în laborator (VIDEO, GALERIE FOTO)
CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu
POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!
POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu
Mari seisme: De ce este Bucureştiul oraşul cel mai afectat de cutremure?
Cutremurele care au lovit România
Gheorghe Mărmureanu: "România, la fel de vulnerabilă ca în 1977!"
Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977
„Compania din care făceam parte se ocupa cu tot ce era nevoie: culegeam porumb, ne îmbrăcam în costume populare la Cântarea României şi alte asemenea sarcini. În 1977, în acea seară, după cutremur, cineva a dat comanda şi eu împreună cu cei 50 de colegi am ajutat la găsirea a 244 de morţi şi opt vii din dărâmăturile din Bucureşti”, îşi aminteşte Mihai Gruia Sandu.
„La Spitalul de Urgenţă am fost prima dată. Veneau maşini cu răniţi şi morţi din minut în minut. Curentul fusese oprit şi unii doctori, disperaţi, operau la lumina farurilor. Telefoanele nu mergeau şi eu eram speriat că nu putea lua legătura cu cei de acasă”, povesteşte actorul.
Fostul şef al pompierilor: "După cutremur, multe clădiri au luat foc, apa curentă s-a oprit, aşa că am stins incendiile cu dejecţii!"
Haos tota