Bucureştenii amatori de tir au la dispoziţie trei cluburi specializate: Complexul de tir UTI, Complexul Sportiv „Iosif Sârbu“ şi Clubul de Tir Sportiv Tunari „Anatolie Sălceanu“.
Tirul este un sport cu tradiţie în România, ce a apărut pentru prima oară la Arad, în anul 1831, atunci când au avut loc şi primele competiţii româneşti de acest gen.
Printre personalităţile istorice care au practicat tir sportiv se numără Alexandru Ioan Cuza, cel care a înfiinţat şi „Societatea de Dare la Semn Bucuresci“, Ferdinand I şi prinţul George Valentin Bibescu.
În prezent, sportivii români au în palmares două recorduri mondiale la tir: dintre care unul obţinut la Campionatele Europene de la Osijek( Iugoslavia), iar unul în 1992 la Munchen , dar şi medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară de la Helsinki.
Trei cluburi de tir în Capitală
Chiar dacă nu posedaţi permis de port armă şi nici cunoştinţe în domeniu,dar sunteţi curioşi să aflaţi mai multe, puteţi să vă relaxaţi şi să simţiţi adrenalina folosirii unei arme adevarate apelând la unul dintre poligoanele de tir sportiv din Capitală.
Cele trei cluburi sunt: Complexul de tir UTI (se află în zona Piaţa Sudului), Complexul sportiv „Iosif Sârbu“ (lângă Grădina Zoologică din Pădurea Băneasa) şi Clubul „Anatolie Sălceanu“ (se află în comuna Joiţa din apropierea Bucureştiului).
Ele sunt deschise de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 şi sâmbătă între 08.30 -14.30. Nu este necesar să ai muniţie şi armament propriu şi nici să şti să foloseşti o armă pentru că toate locaţiile au şi instructrori, preţul unei şedinte de iniţiere ajungând la 400 de lei de persoană.
Închirierea unei arme, a unui pistol sau a unei puşti costă între 50 şi 75 de lei pe oră, un cartuş costă 2 lei, iar o ţintă aproximativ 5 lei.
În poligoane se pot desfăşura ş