Omul de afaceri italian, Antonello Celestini este anchetat în total în cinci dosare penale în România, iar firmele acestuia din Italia ar fi în acest moment verificate de autorităţi, fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, spun surse judiciare.
Antonello Celestini- denunţătorul unei mite de 1,8 milioane de euro ce ar fi fost destinată şefilor ANAF-ar fi vrut să dezvolte în România afaceri ilicite între care şi o fabrică ilegală de tutun. Numai fabrica ar fi provocat prejudicii anuale bugetului de stat de peste un miliard de euro, spun specialiştii. Procurorii anticorupţie au probe deocamdată doar împotriva unui consilier ANAF şi a unui avocat, care au fost arestaţi preventiv pentru că au cerut şi au luat mită de la Celestini. În plus, instituţiile judiciare au numeroase probe despre afacerile presupus ilicite ale lui Celestini, pe numele căruia autorităţile române au deschise cel puţin cinci dosare penale.
De mai mulţi ani, Antonello Celestini are în ţara noastră o bogată activitate de comerţ cu tutun, care nu de puţine ori a fost suspectată de evaziune şi spălare de bani prin lanţuri de firme tip suveică. De fiecare dată a scăpat de suspiciuni. Însă, în 2010, DNA, cu ajutorul Autorităţii Naţionale a Vămilor şi a Gărzii Financiare a descoperit probe suficiente pentru trimiterea lui Celestini în judecată pentru o evaziune fiscală de 44 milioane de euro. În acest dosar, alături de Celestini au mai fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu (în beneficiul lui Celestini) fostul secretar de stat din Ministerul Finanţelor, Graţiela Iordache, precum şi Livia Bădescu,fostă şef de serviciu din direcţia legislaţie în domeniul accizelor din acelaşi minister. În afară de acest dosar , România Liberă a descoperit că Celestini are şi alte dosare penale pe numele său şi anume: are un dosar pe rol la DNA Bucureşti, altul la DIICOT - structura