Descoperire şocantă pentru angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov: în urma unor analize de laborator, aceştia au constatat că apa pe care o beau la serviciu, de la dozatoarele amplasate în instituţie, era contaminată cu clor rezidual, germeni fecali şi bacterii coliforme. Potrivit spuselor directorului Dorin Walter Enache, el şi subalternii săi au "intrat la idei" în momentul în care au observat că pe fundul unui pahar cu apă luată de la dozator se depusese, după câteva ore, un strat de sedimente "care, în mod normal, n-avea voie să se formeze".
"Am prelevat imediat probe, atât din dozator, cât şi din bidonul cu apă, şi le-am analizat în laboratorul nostru, iar rezultatul a fost de-a dreptul stupefiant: clor rezidual, care nu trebuie să existe în apa plată de izvor, germeni fecali şi bacterii coliforme. Ca să nu existe nici un dubiu, am repetat analizele şi rezultatele au fost aceleaşi, fapt care ne-a dus la concluzia că s-ar putea ca apa în cauză să nu fie apă de izvor, cum scrie pe bidoane, ci apă de la robinet, filtrată insuficient", ne-a precizat directorul Enache.
Sub pretext că "deontologic, nu am voie să dau numele firmei, asta e procedura europeană, plus că scopul meu nu e să omor un agent economic ci să-l fac să-şi retragă produsul şi să intre în legalitate, ca să poată plăti în continuare impozite la bugetul statului", mai-marele DSVSA Braşov a refuzat însă categoric să dezvăluie numele firmei furnizoare, spunând doar că aceasta "nu e din judeţul Braşov".
Cât priveşte o eventuală sancţionare a firmei în cauză - başca renunţarea la "serviciile" acesteia - directorul Enache ne-a declarat că deciziile în acest sens vor fi luate abia lunea viitoare, "când vom primi şi rezultatele analizelor microbiologice şi când, în funcţie de acestea, vom declanşa eventual şi o alertă la nivel naţional, pentru retrage