E pe ecrane de 18 ani, dar şi-a protejat foarte bine viaţa personală. Trebuie să ai câteva mii de euro ca să-ţi cânte la ureche. Sursa: CODRIN PRISECARU
În ’93, ţi-a intrat în casă pe nepusă-masă şi n-a mai ieşit decât ca să se întoarcă iar. Era tânăr, supraponderal şi guraliv nevoie-mare. Cântă jazz, blues, funky, soul, swing sau operă, dansează şi, dacă e nevoie, spune bancuri şi ar face şi tumbe numai ca să te distreze. La început, unii l-au caracterizat drept un măscărici. Alţii i-a zis "karaoke-man".
A trecut prin trei televiziuni, a făcut emisiuni interactive, pentru copii, matinale, a jucat într-o telenovelă şi, mai nou, are o ditamai orchestră cu care dă lovitură după lovitură. Ciudat, niciun tabloid nu l-a fotografiat vreodată împreună cu o femeie. Zice că are o prietenă. Acum e ceva mai slab, însă tot grăsuliu, are concerte în cluburi, la Sala Palatului, dar cântă şi la nunţi sau botezuri. Banul se câştigă la fel. Se compară cu Sinatra sau Sting, care şi ei au cântat la diverse cumetrii. Spune că şi Bach a cântat la nunţi. Primul album l-a scos la 35 de ani. Al doilea - la 37. Aşa se şi numesc: 35 şi 37. E un one-man-how veritabil. Omul orchestră: Horia Brenciu.
Durerea, seducţia şi răceala
După ce a urcat pe jos două etaje, se aşază pe canapeaua din sala de repetiţii a HB Orchestra, de lângă mallul din Vitan, şi îşi suflă nasul cu zgomot. E răcit. Cu două zile înainte cântase în faţa a câteva sute de femei.
"Boala te ajută să duci la bun sfârşit nişte roluri dramatice. Li s-a întâmplat multor artişti de muzică clasică care, pierzându-şi părinţii... Tito Gobbi a făcut o Tosca formidabilă la Covent Garden! Mulţi îşi iau durerea de acasă şi o aruncă în rolul respectiv!", e ritos Horia Brenciu.
"Nu numai că nu mi se va şterge niciodată de pe frunte eticheta de «Robingo» dar, dacă deschizi pa