Scăderea intensităţii dorinţei este un fenomen care afectează orice cuplu la un moment dat, însă situaţia este explicabilă, iar problema este rezolvabilă
Este foarte posibil să fiţi într-o perioadă în care constataţi că ritmul şi numărul raporturilor intime au scăzut în mod îngrijorător şi chiar nu vă mai aduceţi aminte când aţi făcut ultima dată dragoste cu partenerul dumneavoastră. Mai surprinzător ar putea fi însă faptul că parcă sexul nici nu vă lipseşte prea mult. Deşi acest lucru s-ar putea să vă îngrijoreze, nu intraţi totuşi în panică. La fel ca în orice situaţie, şi de data aceasta, există o explicaţie şi o soluţie.
Ce trebuie să ştiţi?
Dacă vă daţi seama că şi relaţia dumneavoastră se confruntă cu problema scăderii intensităţii dorinţei, nu vă neliniştiţi: este vorba de un fenomen destul de frecvent, care afectează cuplurile stabile, în care s-a instalat rutina. Nu trebuie totuşi să confundaţi scăderea dorinţei cu imposibilitatea de a mai simţi plăcere, pentru că nu este vorba de unul şi acelaşi lucru. Termenul pe care sexologii îl folosesc pentru a defini reducerea sau absenţa totală a libidoului este acela de „frigiditate“, problemă care afectează mai mult femeile, cu toate că nici bărbaţii nu sunt imuni. Un alt lucru de care este bine să ţineţi cont este faptul că frigiditatea este, de obicei, temporară, fiind cauzată de anumite situaţii sau probleme apărute în viaţa persoanei afectate. Totuşi, nu este cazul să credeţi că problema va trece de la sine: ea trebuie întâi recunoscută şi abia după aceea rezolvată.
Probleme şi soluţii
Frigiditatea nu se declanşează fără motiv. Cauzele reducerii sau dispariţiei dorinţei sexuale sunt însă variate, depinzând de la persoană la persoană, însă cele mai des întâlnite sunt anumite tratamente medicamentoase, stresul şi şocurile emoţionale.
Anumite tratamente h