Asemănare. Absenţa computerului îl poate duce pe cel dependent în situaţii similare cu sevrajul la toxicomaniExistă maladii care nu au leac şi din cauza cărora oamenii mor pe capete, iar acum o nouă boală ne ameninţă şi, deşi pare greu de crezut, ne-o provocăm singuri. Este vorba de dependenţa de gadgeturi, adică acele dispozitive ultramoderne fără de care, practic, nu putem concepe viaţa de zi cu zi. Specialiştii susţin că, dacă ni se iau, fie şi pentru o scurtă perioadă de timp, celularele, computerele, televizorul şi alte obiecte asemănătoare, intrăm în sevraj, comportându-ne la fel de haotic precum dependenţii de droguri, alcool sau fumat.
Fie că recunoaştem sau nu, este de neconceput ca o persoană modernă să nu aibă telefon mobil, calculator şi alte gadgeturi care mai de care mai sofisticate. Au ajuns să facă parte din familia noastră, viaţa cotidiană fiind greu de imaginat fără ele. Ce se întâmplă, însă, dacă la un moment dat suntem puşi în situaţia de a renunţa pur şi simplu la aceste gadgeturi? Răspunsul este absolut halucinant: ajungem să ne comportăm la fel de haotic precum persoanele dependente de droguri, alcool şi fumat, pentru că ne simţim pierduţi iremediabil şi rupţi de lume. Toate aceste simptome sunt însă semnul unei boli cel puţin la fel de gravă precum acele maladii cărora medicii nu le-au găsit leac şi care omoară milioane de oameni din întreaga lume.
Vorbim aici despre boala lumii moderne, şi anume dependenţa de electronice. Recent, 200 de studenţi de la Universitatea americană Maryland au făcut un experiment. Au stat, timp de 24 de ore, departe de telefoanele mobile şi computere, descriind apoi cum s-au simţit. Rezultatele studiului au scos la iveală că voluntarii implicaţi au avut reacţii care mai de care mai ciudate, semn că erau dependenţi de gadgeturile lor. "Cei mai mulţi dintre studenţii participanţi la experiment au descr