Contabil sau secretară, ambii angajaţi la stat, dar cu salarii de 1.000 de euro. Sună neverosimil, mai ales pe timp de criză, însă se întâmplă în Botoşani unde peste 100 de angajaţi din instituţiile de învăţământ primesc salarii de lux.
La unele grădiniţe, beneficiarii salariilor mari i-au dat pe reporteri afară. La altele, personalul îţi explică cum e cu sporurile şi nu uită să menţioneze confidenţialitatea salariilor.
"Acesta este un salariu brut, aici e problema. În net ajunge 34 de milioane şi brutul este de 53. (...) Am un spor de CFP, am o indemnizaţie de conducere, am gradaţie de merit", spune Mona Oprescu, contabil-şef Grădiniţa nr.18.
"Noi am avizat statele de salarii la ISJ, înainte de lua salariile pe baza hotărârilor judecătoreşti. (...) Salariile sunt confidenţiale", a precizat directoarea Grădiniţei nr.18, Adriana Ielezău.
Potrivit actelor de la Inspectoratul Şcolar, o secretară cu studii medii dintr-o grădiniţă din municipiul Botoşani poate ajunge la 4.900 de lei, iar un contabil, până la 5.700 de lei.
Situaţia a fost semnalată şi de conducerea primăriei şi asta din cauză că instituţia nu mai are fonduri să acopere toate salariile din învăţământ.
"În cazul în care ministerul nu va interveni cu fonduri de la bugetul statului, va fi o problemă mare cu salariile îm judeţul Botoşani. Pentru februarie sunt bani pentru plata undeva la 10% din salariile profesorilor", a spus Florin Gheorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.
În învăţământul preuniversitar din Botoşani, cel mai mare venit îl are adminstratorul financiar de la Colegiul Regina Maria din Dorohoi, care câştigă lunar aproape 7.000 de lei brut.
Contabil sau secretară, ambii angajaţi la stat, dar cu salarii de 1.000 de euro. Sună neverosimil, mai ales pe timp de criză, însă se întâmplă în Botoşani unde peste 100 de angajaţi din instituţiile de învăţămâ