În general, consumul regulat de fructe şi legume are un efect benefic asupra organismului şi întârzie îmbătrânirea. Acestea îl protejează împotriva a numeroase boli (probleme cardiovasculare, cancer etc.), inclusiv de cele neurologice, cum este Alzheimer-ul. Aceste virtuţi sunt legate de numeroşii antioxidanţi conţinuţi de fructe şi legume, fie că este vorba despre minerale, fie de vitamine sau faimoşii polifenoli.
Limitând atacul radicalilor liberi asupra neuronilor, ele diminuează implicit riscul unor boli grave. Şi sucul de legume şi fructe conservă funcţiile cerebrale, în special cel de coacăze, afine şi struguri. Alte studii au demonstrat că polifenolii ar putea proteja neuronii împotriva consecinţelor legate de accidentele vasculare cerebrale. Vinul, care conţine între unul şi două grame de polifenoli la un litru, este la fel de benefic. În cazul femeilor, nu se recomandă, însă, mai mult de un pahar pe zi, iar pentru bărbaţi, două pahare.
În general, consumul regulat de fructe şi legume are un efect benefic asupra organismului şi întârzie îmbătrânirea. Acestea îl protejează împotriva a numeroase boli (probleme cardiovasculare, cancer etc.), inclusiv de cele neurologice, cum este Alzheimer-ul. Aceste virtuţi sunt legate de numeroşii antioxidanţi conţinuţi de fructe şi legume, fie că este vorba despre minerale, fie de vitamine sau faimoşii polifenoli.
Limitând atacul radicalilor liberi asupra neuronilor, ele diminuează implicit riscul unor boli grave. Şi sucul de legume şi fructe conservă funcţiile cerebrale, în special cel de coacăze, afine şi struguri. Alte studii au demonstrat că polifenolii ar putea proteja neuronii împotriva consecinţelor legate de accidentele vasculare cerebrale. Vinul, care conţine între unul şi două grame de polifenoli la un litru, este la fel de benefic. În cazul femeilor, nu se recomandă, însă, mai mult de un