Cercetătorii spun că, datorită antioxidanţilor, ciocolata neagră este chiar superioară sucurilor proaspete făcute, în principal, din afine, coacăze, dar şi din alte fructe.
Pentru iubitorii de ciocolată este o veste bună, specialişti de la centrul de nutriţie şi sănătate din Hershey confirmând supercalităţile acesteia.
S-au analizat nivelul de antioxidanţi din coacăze, afine, rodii, apoi dintr-un baton de 40 de grame de ciocolată neagră, dar şi dintr-o cană de ciocolată caldă. Ei bine, în batonul de ciocolată s-au găsit cei mai mulţi flavonoizi, compuşi din familia antioxidanţilor, benefici atât pentru prevenirea ridurilor, cât şi pentru reducerea producerii bolilor de inimă.
"Seminţele de cacao ar trebui considerate un superfruct, iar produsele derivate, precum ciocolata neagră şi pudra naturală de cacao, superalimente", se arata în studiu.
S-a demonstrat că o bucată de ciocolată pe zi poate reduce cu o treime riscul unei boli de inimă şi se spun chiar că aroma de ciocolată este capabilă se te protejeze împotriva răcelii.
Singurul inconvenient al ciocolatei îl reprezintă conţinutul ridicat de grăsimi şi zaharuri. Astfel, numai un consum cu măsură poate asigura un regim alimentar echilibrat şi sănătos.
Cercetătorii spun că, datorită antioxidanţilor, ciocolata neagră este chiar superioară sucurilor proaspete făcute, în principal, din afine, coacăze, dar şi din alte fructe.
Pentru iubitorii de ciocolată este o veste bună, specialişti de la centrul de nutriţie şi sănătate din Hershey confirmând supercalităţile acesteia.
S-au analizat nivelul de antioxidanţi din coacăze, afine, rodii, apoi dintr-un baton de 40 de grame de ciocolată neagră, dar şi dintr-o cană de ciocolată caldă. Ei bine, în batonul de ciocolată s-au găsit cei mai mulţi flavonoizi, compuşi din familia antioxidanţilor, benefici atât pentru prevenirea ridurilor,