Un studiu realizat la Universitatea Penn State din Statele Unite ale Americii arată că expunerea constantă la discriminare rasială creşte riscul oboselii şi al tulburărilor de anxietate generalizată. Sursa: SHUTERSTOCK
"Rezultatele studiului nostru arată că termenul de poate fi un fenomen care explică modul în care o persoană poate trece de la experienţa urii rasiale la cea a tulburărilor mentale grave", spune Jose Soto, unul dintre cercetători, pe site-ul medicalnewstoday.com.
El compară efectele expunerii permanente la discriminare cu stresul permanent resimţit de soldaţi după încheierea războiului. Chiar dacă intensitatea tensiunilor resimţite în cele două situaţii nu poate fi similară, este clar că stresul de acest tip apare ca urmare a expunerii într-un mediu nesigur şi ostil.
”Temeri şi dureri de cap”
Tulburarea de anxietate generalizată presupune atât simptome psihice cât şi fizice severe care pot afecta viaţa de zi cu zi şi performanţa în carieră. Cei ce suferă de această afecţiune pot avea o stare permanentă de îngrijorare, temeri şi dificultate de concentrare. De asemenea, ei pot acuza dureri de cap, oboseală extremă şi simptome de ulcer.
Albii non-hispanici, discriminaţi sexual
Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproape 6.000 de afro -americani afro-caraibieni şi albi non-hispanici. Peste 40% dintre afro-americani s-au declarat victime ale discriminărilor rasiale, iar 4,5% dintre ei suferă de tulburare de anxietate generalizată. Un procent de 39% dintre afro-caraibieni au fost supuşi discriminării rasiale, iar 2,69% au anxietate generalizată.
În ceea ce-i priveşte pe albii non-hispanici, ei înregistrează o incidenţă a bolii mai mare decât afro-americani şi afro-caraibieni, însă cauzele acesteia ţin mai degrabă de discriminare de gen şi de sex. 49% dintre albii non-hispanici s-au declarat victime ale discrim