Odată cu evoluţia tehnologiei, mai multe dispozitive pe care le utilizăm în prezent vor fi inutile în viitor. Citeşte mai jos ce aparate sunt pe cale de dispariţie.
Tehnologia evoluează într-un ritm uluitor, noi modele de telefoane mobile fiind lansate la o distanţă de câteva luni. Astfel, dacă achiziţionezi un telefon inteligent care este vârf de gamă în prezent, în doar câteva luni acesta va fi considerat de nivel mediu. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul televizoarelor şi al PC-urilor.
Modele noi de smartphone-uri, televizoare şi PC-uri vor fi lansate mulţi ani de acum înainte, însă anumite dispozitive vor fi înlocuite în totalitate şi vor fi păstrate sau folosite doar de către colecţionari. Aşa cum în prezent nu se mai folosesc aproape deloc modemurile prin dial-up pentru conectarea la Internet, CD playerele pentru a asculta muzică sau floppy disk-urile, aşa vor dispărea într-un viitor nu prea îndepărtat, mouse-ul, aparatele foto digitale (pocket), netbookurile şi telefoanele fixe.
Mouse-ul, inventat acum patru decenii, va dispărea de pe piaţă, locul său fiind luat de tehnologii tactile şi de recunoaştere facială. Astfel utilizatorii nu vor mai trebui să apese pe butoane pentru a da o comandă PC-ului, ci va fi suficient un simplu gest al mâinii. Tehnologia de recunoaştere facială este folosită în prezent de Microsoft şi de Sony la consolele de jocuri Xbox şi PlayStation.
Aparatele foto digitale de tip pocket (de buzunar) sunt deja inutile având în vedere că majoritatea producătorilor de telefoane mobile echipează terminalele lor cu camere foto de 8 megapixeli (MP), iar anul acesta vor fi introduse şi primele modele cu cameră foto de 16 MP. Cei care vor o cameră foto, în prezent, se orientează către modelele DSLR, care au devenit tot mai accesibile, şi către aparatele foto digitale cu obiective interschimbabile.
În privinţa ne