Locuitorii se plâng că din cauza vibraţiilor liniei de tramvai le-a fost afectată structura de rezistenţă a caselor. Conform Direcţiei Judeţene pentru Cultură, strada Mihai Bravu face parte din ansamblul urban de patrimoniu naţional şi este protejată de lege.
Gălăţenii care locuiesc pe stada Mihai Bravu (tronsonul Gării-Basarabiei) reclamă faptul că tramvaiele învechite şi greoaie le-au distrus strada.
De-a lungul timpului, vibraţiile produse de tramvaie au dus la distrugerea fundaţiilor şi pereţilor imobilelor şi tasarea acestora. Deşi locatarii au făcut zeci de reclamaţii la Primărie, problema lor nu s-a rezolvat.
Minicutremure
Mărioara Popescu locuieşte pe strada Mihai Bravu, numărul 5. A făcut numeroase sesizări la Primărie, da toate au rămas fără un răspuns.
„Solul este de tip loess iar clădirile sunt foarte vechi. Au apărut crăpături şi tasări. M-am săturat să tot fac modernizări. Ultima dată am făcut în vară. Dacă se va relua circulaţia tramvaielor, se va distruge tot", spune nemulţumită femeia.
Un alt vecin, Valentin Ropotă, 76 de ani, fost constructor spune că vibraţiile şi şocurile induse de tramvaie au dus la degradarea străzii şi tasarea caselor: „S-a depăşit limita de zgomot şi vibraţii. Dacă se mai reia circulaţia dăm Primăria în judecată şi cerem daune".
Jean Alexiu, locuitor de pe strada Mihai Bravu, spune că strada nu are o infrastructură capabilă să permită sarcina de 20 de tone cât are un vagon de tramvai.
„Ca urmare a circulaţiei tramvaielor, strada s-a surpat de patru ori. O dată în 2008 şi de trei ori în 2009. Poluanţii care au afectat în mod deosebit această stradă au fost: zgomotul care atinge 71 decibeli faţă de 55 decibeli cât arată limita legală, vibraţiile puternice, radiaţiile electromagnetice tehno- patogene generate de liniile de contact la care sunt supuşi locuitorii di