UPDATE. 13.25. Preşedintele uitase cum i se spune interlopului din Drăgăneşti-Olt, el întrebând în sală cum îl cheamă pe “cel cu fratele” său, pe “cumătrul”.
“În fiecare judeţ, dacă iei informaţii, îţi dai seama că sunt două, trei clanuri, patru, cinci în judeţele mai mari. Sigur, DIICOT a obţinut rezultate excepţionale în 2010, dar cred că trebuie să ne propunem ca în doi-trei ani să nu mai auzim de astfel de organizaţii ad-hoc într-un judeţ sau în altul. În doi-trei ani să nu mai avem niciun… Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru’… Bercea Mondialul. Să nu mai auzim de niciun cap de ăsta care ne rezolvă el pe toate, care are influenţă de nu i se întâmplă nimic, deşi are zeci de dosare, oameni care probabil îşi pot permite să-şi afişeze bogăţia fără ca vreo instituţie a statului să-i întrebe ceva”, a mai spus şeful statului, citat de Mediafax.
El a întrebat de ce poliţia şi procurorii nu reacţionează în cazul celor care îşi afişează bogăţia.
———————-
Bătălia pentru diminuarea evaziunii fiscale rămâne o prioritate, a declarat luni preşedintele Traian Băsescu, cu prilejul bilanţului Ministerului Public.
Şeful statului a arătat că nu doreşte să lanseze cifre care să fie dezbătute sau “întoarse pe toate părţile la nişte televiziuni de evazionişti, de altfel”, dar a subliniat că evaluarea prezentată în CSAT arată că peste 30 % din resursele care se cuvin statului sunt evazionate sau suspectate a fi evazionate.
“Este un procent care iese din limitele rezonabilului şi, din acest motiv, toate instituţiile statului trebuie să-şi concentreze efortul pentru diminuarea acestui fenomen. Ca să nu rămână loc de interpretare, în această zonă a lipsei de control pe resursele ce se datorează statului s-au introdus şi activităţi care, în mod natural, rămân în afara sistemului de taxare”, a precizat şeful statului, citat de Agerpre