După dovezile prezentate în episodul precedent,"Cum a întors Rapid armele", atât clubul, cât şi suporterii"feroviarilor" au protestat.
Dezvăluirile din episodul precedent al serialului nostru, încare am prezentat afinităţile Rapidului cu ocupanţii sovietici,felul în care erau priviţi ceferiştii de parteneri şi acuzaţiileaduse de ziarele de opoziţie în perioada 1945-1947, au provocatreacţia giuleştenilor. Atât luarea de poziţie de pe site-ulclubului, cât şi cea de pe pagina de web a suporterilor suntcivilizate. Ambele constestă faptul că Rapid ar fi avut vreolegătură cu sovieticii. În comunicatul "Prea mult zgomotpentru nimic", pe site-ul www.fcrapid.ro se menţionează că"apreciem eforturile cotidianului ProSport de redare aadevărului despre istoria fotbalului românesc, dar, măcar în ceeace priveşte povestea clubului din Giuleşti, trâmbiţata dezvăluirechiar că nu spune absolut nimic". Dovezile prezentate suntsocotite "simple insinuări, forţate" şi sereproşează că nu s-a scris nimic despre "răul celmare", Steaua şi Dinamo.
Pe site-ul fanilor, www.fzr.ro, tonul este mai pătimaş, darpăstrează limitele polemicii. Userul "FC Altona" calificămaterialul drept "O nouă salvă de noroi" şi spunecă ProSport arată"o perseverenţă de invidiat în încercarea de a alăturanumele Rapidului doctrinei comuniste". Este contestatăcalitatea de "industriaş" a lui Ionel Mociorniţă, fiul magnatuluiDumitru Mociorniţă. În materialul cu pricina apar însă şi câtevainexactităţi: se vorbeşte despre mai multe articole având casubiect Rapidul, apărute în zile diferite, unele dintre elenesemnate, deşi în realitate e vorba de un singur grupaj, pe careProSport l-apublicat luni, 28 februarie.
După dovezile prezentate în episodul precedent,"Cum a întors Rapid armele", atât clubul, cât şi suporterii"feroviarilor" au protestat.
Dezvăluirile din episodul precedent al serialului nostru, î