Pentru a arăta şi a ne simţi bine, se recomandă îmbinarea mişcării cu o alimentaţie sănătoasă şi respectarea programului de somn. Pentru a fi în formă, trebuie să ne îngrijim organismul, prin eliminarea toxinelor şi prin asigurarea bunei funcţionări a organelor interne.
Pentru a se încadra în standardele moderne de frumuseţe, tot mai multe femei apelează la soluţii extreme. O astfel de soluţie o reprezintă regimurile de slăbit fulger, care epuizează organismul şi care pot pune sănătatea în pericol. Potrivit medicilor, frumuseţea ar trebui să fie îmbinarea perfectă între o stare de sănătate bună, o alimentaţie sănătoasă şi mişcare.
Alegeţi alimente cu indice glicemic scăzut
Curele de slăbire haotice, după ureche, şi cele care se bazează mai ales pe înfometare au efect invers faţă de cel aşteptat şi, în plus, ne compromit sănătatea. Pentru a ne menţine în formă, un factor important este indicele glicemic al alimentelor pe care le consumăm, spun medicii.
Potrivit specialiştilor, la originea îngrăşării se află hiperinsulinismul, care apare atunci când se consumă alimente cu indice glicemic ridicat (>65). În această situaţie, pancreasul secretă o cantitate foarte mare de insulină, hormon ce transportă surplusul de glucoză din sânge în diverse organe, unde este stocat. Prin urmare, pentru a slăbi fără riscul de a depune kilogramele la loc (efectul yo-yo), se recomandă consumarea alimentelor cu indice glicemic mai mic de 35. În acest mod, secreţia de insulină va fi suficient de scăzută ca să inhibe lipogeneza (stocarea de grăsimi) şi să stimuleze lipoliza (arderea grăsimilor din rezerve, adică din muşchi, ficat etc.).
Printre alimentele cu indice glicemic scăzut se numără pâinea de secară, lintea verde, vânăta, dovlecelul, ceapa, usturoiul, migdalele, lactatele, mazărea prospătă, morcovul, fasolea albă, fulgii de ovăz, roşia, pastele din g