O mumie de aproximativ 700 de ani, excelent conservată, a fost descoperită din întâmplare de muncitorii care lucrau la lărgirea unui drum în estul Chinei. Corpul se pare că aparţine unei femei de rang înalt din dinastia Ming, care a deţinut puterea în China în perioada 1368-1644, notează DailyMail.co.uk.
Mumia a fost descoperită în oraşul Taizhou, din provincia Jiangsu, alături de alte două sicrie de lemn, la doi metri adâncime de şoseaua la care se lucra. Trăsăturile femeii, din creşetetul capului până la picioare, s-a deteriorat foarte puţin.
Descoperirea a fost făcută de muncitori la sfârşitul lunii trecute şi imediat arheologii de la Muzeul din Taizhou au fost chemaţi să continue săpăturile, a precizat agenţia Xinhua.
Specialiştii au fost surprinşi de condiţia extrem de bună în care s-a păstrat pielea, părul, sprâncenele, genele şi faţa femeii, de parcă ar fi murit de curând.
Mumia, ce măsoară 1,5 metri înălţime, era scufundată în coşciug într-un lichid maroniu. Femeia poartă un costum tradiţional specific dinastiei Ming, iar pe mâna dreaptă are un inel cu piatră verde. În sicriu au mai fost gasite oase, obiecte de ceramica, scrieri vechi şi alte relicve.
În zonă au mai fost descoperite alte cinci mumii, prima în 1979, prezentată la deschiderea Muzeului din Taizhou.
Directorul Muzeului, Wang Weiyin, a declarat pentru agenţia Xinhua că îmbrăcămintea mumiei este din mătase şi puţin bumbac. El a explicat că mătasea şi bumbacul sunt foarte greu de conservat şi a menţionat că tehnologia folosită la mumificarea acestei femei era utilizată doar în cazul personajelor de rang înalt.
Dinastia Ming, ai cărei reprezentanţi au construit Oraşul Interzis şi au refăcut parte din Marele Zid Chinezesc, a marcat o perioadă de excepţională înflorire economică şi culturală a Chinei.
O mumie de aproximativ 700 de ani, excelent conservată, a