Interpreta a crescut într-o familie de artişti. Mama sa a cântat în Ansamblul „Ciprian Porumbescu“ din Suceava, iar unchii ei aveau propria fanfară. Botoşăneanca a trăit printre artişti şi de mică a prins dor de cântecul popular.
A moştenit vocea şi talentul mamei sale, Adriana Cozorici, o îndrăgită solistă de muzică populară din Suceava.
„În urmă cu 40 de ani, mama făcea parte din Ansamblul «Ciprian Porumbescu», iar cei nouă fraţi ai săi aveau fanfara lor, cunoscută mai ales în Solca drept Fanfara fraţilor Cozmici. Prima dată am urcat pe scenă la vârsta de şapte ani. Am fost îndrumată şi încurajată şi de învăţătorul meu care a remarcat imediat că am voce bună şi cântam pe la toate spectacolele şcolare“, îşi aminteşte artista.
Părinţii au înscris-o la Liceul de Arte „Ştefan Luchian“ din Botoşani unde a studiat canto clasic. „Am avut norocul ca profesoara de canto să fie chiar mătuşa mea, Maria Cojocaru. Pe lângă şcoală mă mai asculta şi acasă ori de câte ori avea ocazia să o facă. Acest lucru mi-a prins bine mai târziu când am dat admintere la Facultatea de Arte, la Bucureşti“, mai adaugă Versavia Vecliuc.
Se pregăteşte să scoată un album
Anul acesta se pregăteşte să scoată un album care va cuprinde 16 piese culese din folclorul judeţelor Botoşani şi Suceava.
„Sunt piese originale, inspirate din folclor. Albumul este gata, dar încă nu este lansat pe piaţă. Poate în preajma Sărbătorilor de Paşte o să fie lansat, însă acest lucru depinde mult şi de producătorul meu. Am fost ajutată mult de orchestratorii mei, faţii Oleieru, şi de Răzvan Mitoceanu, dirijorul de la «Ciprian Porumbescu». Albumul va conţine piese satirice, de petrecere şi de joc şi sunt convinsă că va avea succes pentru că multe dintre melodii le cânt la nunţi sau în spectacole şi sunt pe placul publiciului“, spune solista. Ca şi pe plan