Problemele financiare îi determină pe albaiulieni să opteze pentru repararea aparatelor electronice din gospodării, mai degrabă decât să investească în altele noi. Dacă, în urmă cu mai bine de un an, opţiunile erau acelea de achiziţionare a aparaturii noi, astăzi situaţia stă diferit. Creditul cu buletinul i-a împins pe mulţi să cumpere aparate noi, iar meşterii au avut de pierdut.
Situaţia s-a schimbat mult în ultimul an. Albaiulienii aleg să scoată din pod sau beci televizoare vechi, pe care le repun în funcţiune. Aşa ajung cei mai mulţi să investească în repararea aparatelor. “Avem clienţi din tot judeţul şi chiar din cele învecinate. Oamenii preferă să vină la noi inclusiv cu aparate mai vechi, pe care le scot la lumină, după ce ani de zile au stat depozitate prin gospodării. Este varianta cea mai la îndemână, în momentul de faţă”, a afirmat Horică Joldeş, depanator TV.
Costul unei reparaţii este de câteva zeci de lei
Clienţii apelează tot mai des la atelierele de reparaţii TV, pentru că problemele financiare nu le mai permit achiziţionarea de aparate noi. „Preferă să-şi repare televizoarele vechi, decât să dea bani pe altele noi. Costul unei reparaţii diferă, dar de cele mai multe ori nu depăşeşte câteva zeci de lei, în medie cu 70 lei, pe când un aparat nou costă câteva sute de lei”, a precizat electronistul. „Dacă ar trebui să aleg între a-mi repara televizorul sau a-mi lua altul, aş alege să-l repar. Situaţia materială nu îmi permite sub nicio formă, la momentul acesta, opţiunea unui aparat nou”, a afirmat Ioana Berindei, 47 ani, muncitoare.
Mai mulţi clienţi
După cum susţin şi meseriaşii, aceasta este opţiunea tot mai multor clienţi. Anul trecut, Apostol Rădulescu, un meşter care profesează de 36 ani, avea un număr mic de clienţi. „Patru, cel mult cinci clienţi treceau săptămânal pragul atelierului. Unii întrebau doar ce se poat