Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea, care deţine şi spitalul Euroclinic din Capitală, schimbă numele tuturor unităţilor pe care le operează denumindu-le "Regina Maria, reţeaua privată de sănătate", în urma unui rebranding de câteva sute de mii de euro.
Aceasta este prima mişcare de acest fel din piaţa privată de sănătate, business care se apropie anual de jumătate de miliard de euro. "Nu aş fi fost de acord cu nicio altă denumire dacă nu ar fi fost Regina Maria", a spus Wargha Enayati, fondatorul Centrului Medical Unirea (CMU).
În urmă cu mai bine de 25 de ani, când venea prima dată în România pentru a afla mai multe despre Regina Maria, membru al familiei regale care împărţăşea credinţa baha'i (Credinţă la baza căreia stau trei principii: unicitatea lui Dumnezeu, unitatea religiilor şi unitatea omenirii), Enayati la rândul său baha'i nu-şi imagina că la un moment dat va ajunge să pună acest nume pe una dintre cele mai mari reţele de clinici private din România.
Născut în Germania, din părinţi iranieni, Enayati, 46 de ani, păstreză astăzi un pachet minoritar din acţiunile companiei care acum a luat numele de Regina Maria, acţionarul majoritar fiind fondul de investiţii Advent Internaţional. Afacerea pornită în urmă cu 15 ani cu un cabinet în zona Unirea, de unde şi numele de Centrul Medical Unirea, a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare odată cu achiziţia spitalului Euroclinic anul trecut, în urma unui deal estimat de ZF la circa 15 mil. euro. Spitalul se va numi Regina Maria Spitalul Euroclinic.
Primul rebranding din servicii medicale
"Denumiri care conţin med sau medical mai există în piaţa serviciilor medicale private (MedLife, Medicover, Medcenter, Medsana - n. red.) şi astfel am decis să facem această schimbare", a spus Enayati. Rebrandingul a fost realizat de firma de profil Marks.
Centrul Me