Tot mai mulţi giurgiuveni invocă acum plecarea în străinătate ca să scape de facturi. Introducerea contractelor individuale de salubritate de către Administraţia Domeniului Public şi Privat(ADPP) a stârnit reacţii pro şi contra în rândul asociaţiilor de proprietari.
Până acum, Administraţia Domeniului Public şi Privat a încheiat aproximativ 6.800 de contracte de salubrizare pentru apartamente.
Începută la 1 noiembrie 2010, acţiunea ADPP de trecere a giurgiuvenilor la contracte individuale de salubritate a stârnit reacţii din partea preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de proprietari. Dintre cele aproximativ 430 de asociaţii, 93 n-au trimis nici până în prezent listele de întreţinere cu numărul de membrii pentru fiecare apartament. Reprezentanţii ADPP spun că preşedinţii acestora refuză să trimită documente invocând că locatarii ar nega categoric trecerea la contracte individuale.
Pe de altă parte, cei care au încheiat deja aceste contracte individuale de salubritate vor să renunţe şi la acestea. De la începutul anului, 50 de giurgiuveni au depus cereri prin care solicită scoaterea unor membri de la plată, pe motiv că aceştia fie pleacă în străinătate fie la facultate. Ca să şi fie crezuţi, oamenii trebuie să facă dovezi clare, simplele mărturii ale vecinilor nefiind de ajuns.
„În cazul în care spun că pleacă în străinătate, aceştia trebuie să ataşeze o copie a biletului de avion, sau un document pe măsură. Nu acceptăm orice vorbă spusă de vecini, verificăm fiecare cerere şi dacă nu se confirmă cele declarate, solicitarea este anulată”, a declarat Gheorghe Panduru, şef Serviciu Salubrizare din cadrul ADPP. 30% dintre cererile depuse până acum au fost anulate pentru că nu au fost susţinute.
Datorii de peste trei milioane de lei
„Ar fi trebuit să terminăm de mult această activitate de încheiere a contractelor individuale. Treb