Reprezentanţii Uniunii Social Liberale (USL) sunt "ipocriţi" în privinţa Codului Muncii. O spune la RFI Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc. Ea mai acuză sindicatele că adună 150 de milioane de euro pe an, din cotizaţiile membrilor, fără să contribuie la "cultivarea competenţelor angajaţilor". Unele patronate "apără interesele ghidonate politic ale Opoziţiei", mai declară Vass.
Opoziţia este ipocrită, pentru că susţine că apără interesele angajaţilor, dar nu contribuie în nici un fel la îmbunătăţirea Codului Muncii, declară Andreea Paul Vass.
"Reprezentanţii USL nu au dorit să contribuie în nici un fel la îmbunătăţirea actualului Cod. De altfel, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat ferm că formaţiunea nu va depune amendamente, ci va sesiza Curtea Constituţională. Aşadar, nu-i interesează deloc şi sunt ipocriţi când ei declară că militează pentru interesele angajaţilor", spune consilierul premierului Emil Boc.
Andreea Paul Vass critică şi sindicatele, care nu se implică în "cultivarea competenţelor angajaţilor", deşi ele obţin 150 de milioane de euro anual, din cotizaţiile membrilor.
"Actualul Cod al Muncii, e adevărat că nu cultivă puterea sindicatelor. Gradul de sindicalizare în România se ridica undeva între 45% şi 50% din forţa de muncă, adică undeva la 2,3 - 2,5 milioane de salariaţi. Ceea ce nu se spune este că aceste sindicate adună cam 150 de milioane de euro pe an. Aceasta este valoarea business-ului pe care-l rulează anual sindicatele, prin cotizaţiile membrilor. Unde este contribuţia lor cu adevărat în creşterea sau cultivarea competenţelor angajaţilor, aşa cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate ale lumii ?", se întreabă consilierul.
Cât despre patronate, unele dintre ele "apără interesele ghidonate politic ale Opoziţiei", crede Vass. "Pe partea angajatorilor, din nou, aici lucrurile sunt pervertite