Grupul olandez ING va returna în următoarele două luni 2 miliarde de euro din fondurile primite de la stat şi intenţionează să înapoieze restul banilor primiţi în timpul crizei financiare până în mai 2012, în contextul în care grupul aşteaptă rezultatul unei dispute legale cu Comisia Europeană cu privire la preţul ridicat pe care-l plăteşte pentru că a beneficiat de susţinere financiară, scrie The Wall Street Journal.
ING a fost una dintre cele mai mari victime ale crizei financiare şi a primit un pachet de susţinere în valoare de 10 miliarde de euro de la guvernul olandez, jumătate din această sumă fiind returnată la sfârşitul anului 2009.
Bailout-ul a ridicat semne de întrebare de ordin competiţional la nivelul Uniunii Europene. Drept urmare, ING trebuie să-şi înjumătăţească bilanţul şi să-şi vândă operaţiunile de asigurări. În urma acestor măsuri, ING, cea mai mare companie financiară a Olandei, se va concentra pe Europa.
Grupul mai are de rambursat fonduri de stat în valoare de 5 miliarde de euro, plus o penalitate de 2,5 miliarde de euro pe care trebuie s-o plătească pentru a fi beneficiat de sprijin guvernamental.
Compania a anunţat că va plăti prima tranşă, 2 miliarde de euro şi o penalitate de un miliard de euro, pe 13 mai. Restul va fi plătit până în mai 2012, au anunţat oficialii grupului.
ING este în prezent implicată într-un proces cu Comisia Europeană prin care încearcă să obţină reducerea penalităţii pe care o are de plătit.
Grupul olandez ING va returna în următoarele două luni 2 miliarde de euro din fondurile primite de la stat şi intenţionează să înapoieze restul banilor primiţi în timpul crizei financiare până în mai 2012, în contextul în care grupul aşteaptă rezultatul unei dispute legale cu Comisia Europeană cu privire la preţul ridicat pe care-l plăteşte pentru că a beneficiat