Emil Boc şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii în faţa unei săli pe jumătate goale. Opoziţia nu a participat la şedinţă în semn de protest faţă de decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, de a interzice accesul cetăţenilor
la lucrări. Porţile Casei Poporului au fost
apărate mai bine decât
o bază NASA
Un tânăr angajat al Camerei, grăbit la muncă, îşi lasă să treacă prin scanner-ul de la intrare, rucsacul ros de prea multă purtare, apoi trece şi el. Elanul îi este curmat abrupt de un SPP vigilent. "Unde te duci cu furculiţa?" întreabă omul în uniformă. "Cu furculiţa?!" repetă mecanic, cetăţeanul, nevenindu-i să creadă ce i se-ntâmplă. "Da. Scoate furculiţa din rucsac şi las-o aici!". "Glumiţi? Şi eu cu ce mănânc?", "Găseşti tu ceva, scoate furculiţa!". Tânărul se conformează, lasă furculiţa SPP-ului şi pleacă mai departe făcându-şi cruce.
Aşa a început, în Parlament, ziua asumării răspunderii de către Guvern pe modificările aduse Codului Muncii, - cea de-a 11-a, iniţiată de Emil Boc în ultimii doi ani. De la SPP-ul aflat la intrare, până la stuarzii vigilenţi, plasaţi în lojele goale ale sălii de plen, cu toţii au făcut exces de zel spre a duce la bun sfârşit decizia conducerii Camerei Deputaţilor - "fără intruşi în Parlament!".
Atenţie la loje
Vigilenţa a atins cote maxime. Cuvântul de ordine "Atenţie la cine intră în Palat, cum şi ce face!" a făcut înconjurul clădirii. Nimeni nu mai vrea să păţească necazul din iarnă, când un angajat al TVR a sărit de la balcon tocmai când premierul Emil Boc îşi asuma răspunderea pe Legea salarizării.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis în urmă cu o zi, în pofida prevederilor Constituţiei, că la şedinţa de asumare, cetăţenii nu au acces. Consecinţă, stuarzii aflaţi în loje sunt mai mulţi decât ziariştii şi mult mai vigilenţi decât în alte ocazii