A realizat legendara interpretare a personajului Ştefan cel Mare, din spectacolul „Apus de soare“, după piesa scrisă de dramaturgul Barbu Ştefănescu Delavrancea în 1909 şi pusă în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti sub direcţia regizorului Sică Alexandrescu, în anul 1956. Montarea a fost înregistrată de către Televiziunea Română.
Născut în 1896 la Sibiu, George Calboreanu a studiat actoria la Iaşi împreună cu Aglae Pruteanu şi a debutat în 1917 pe scena Teatrului Naţional din acest oraş. Tot în Iaşi a urmat şi cursurile Conservatorului şi ale Facultăţii de Litere şi Filosofie, plecând apoi la Viena pentru a-şi definitiva studiile. Întors în ţară, a fost mai întâi acceptat în trupa Luciei Sturdza Bulandra. Pe scena Naţionalului bucureştean a debutat în spectacolul „Vlaicu-Vodă" în anul 1926, fiind invitat să joace aici de însuşi autorul piesei, Alexandru Davila.
Va juca pe scena acestui teatru până la moartea sa, devenind chiar societar al acestei instituţii în anul 1928. Printre cele mai importante roluri realizate de George Calboreanu au fost Chirică, din spectacolul „Omul cu mârţoaga" (1927), de George Ciprian, sau Spirache Necşu-lescu în „Titanic Vals", de Tudor Muşatescu (1932), ambele demonstrându-i versatilitatea în a juca comedie.
Memorabile au fost însă şi rolurile din spectacolele „Idolul şi Ion Anapoda", de George Mihail Zamfirescu (1934), „Marele duhovnic şi Glafira" de Victor Eftimiu, „Borgia", de Alexandru Kiriţescu, „Meşterul Manole", de Lucian Blaga, „Maestrul", de Mircea Ştefănescu, „Letopiseţii", de Mihail Sorbul, sau „Ovidiu", de Nicolae Iorga.
Actorul a interpretat de asemenea roluri în piese de teatru radiofonic şi în filme, dintre care amintim „Bădăranii" (1960, în regia lui Sică Alexandrescu) şi filmele istorice „Neamul Şoimăreştilor" (1965) şi „Fraţii Jderi" (1973), ambele adaptări după romanele lui Mihail